Okategoriserad

Varför blev ni Dandelion-faddrar?

By april 24, 2021 No Comments

– Vi har länge velat hjälpa till, men inte känt att vi passar in hos de stora existerande hjälporganisationerna, berättar Mari och Christofer Freidlitz.

De är opersonliga, återkopplingen standardiserad och så försvinner en stor del av bidragen bort i administration, mm.

– Vi vill att pengarna ska gå till Sydafrika, och i Dandelion är det full insyn i det ekonomiska, fortsätter Christofer. Kort sagt – vi har fullt förtroende för Dandelion!

– Det som passar oss är det personliga engagemanget, att man ”får” ett barn och kan följa det och kommunicera med det.

– Och även kunna träffa sitt barn, inflikar Mari. Har ni möjlighet att följa med på en fadderresa så gör det – den resan blir oförglömlig!

Mari och Christofer har faktiskt två fadderbarn – Christofers företag är också med som fadder.

– Om vi ger ett överskott känns det bra att kunna dela med sig, säger Christofer. Vi har haft mycket glädje av att kunna samlas kring ett sådant här projekt på jobbet. Och det är med stolthet vi har Dandelion-loggan på vår hemsida.

På bilden ser ni Christofer och Mari med fadderbarnen Nqobile Nsele och Sihle Mthembu. Eller…? Nja, det blev en lite förväxling vid fotograferingsögonblicket. Bilden togs vid första träffen mellan faddrar och barn på vår gemensamma utflykt. Det finns nämligen en Nqobile till i samma skola, vars faddrar inte var med på resan. Så det är därför Nqobile Madonsela mellan Christofer och Mari ser lite konfunderad ut. Nåja, misstaget reddes ut så småningom. Så kan det gå.

Leave a Reply